florbal

FLORBALOVÝ TURNAJ

Olomouc, 11.11.2018

V neděli byl zorganizován turnaj pro děti a mládež z kroužků DDM z okolí Olomouce. Cílem bylo zapojit další Domy dětí a mládeže do sportovní akce, aktivně strávit dopoledne a užít si svatomartinskou neděli. 

V devět hodin odstartoval turnaj ve florbalu pro družstva z okolí, který se odehrával v hale na Gymnáziu Hejčín. Připravili jsme dvě hrací plochy, abychom mohli odehrát všechny zápasy v časovém limitu. V kategorii přípravky jsme měli 4 družstva – 2 z Olomouce, jedno z Bílé Lhoty a jedno z Loštic. Hráli na malém hřišti v počtu 3+1 (brankář) a hráli jsme 2×6 minut. Tabulku odehráli dvakrát. Mladší žáci hráli na velkém hřišti v počtu 4+1, také 2×6 minut. V mladší kategorii bylo přihlášených 6 družstev – Tovačov, 2 družstva z Olomouce, 2 družstva z Bílé Lhoty a Hranice. Družstva hrála systémem každý s každým. Turnaj byl určen pro neregistrované hráče, aby si mohli poměřit síly s ostatními florbalisty. Každé družstvo odehrálo 5 zápasů.

Celkem bylo přihlášeno 10 družstev, které utvořilo 64 dětí. V přípravce byli na prvních dvou místech Olomouc a Bílá Lhota obdržela třetí pozici. V mladších žácích první a třetí místo získala Bílá Lhota, na druhém místě skončila Olomouc.

Přišlo se podívat hodně rodičů a prarodičů, kteří povzbuzovali a fandili. Myslím si, že turnaj dopadl dobře, že si všichni zahráli a že jsme aktivně využili volný čas dětí. Budeme se těšit na další turnaje a další spolupráci z jiných měst.

 
Aleš Pátek