florbal

FLORBALOVÝ TURNAJ

Tovačov, 15.4.2018

V neděli se odehrál florbalový turnaj pro děti a mládež v Tovačově. Po dobré spolupráci z listopadového turnaje v Olomouci jsme se po domluvě vypravili do Tovačova. Domácí týmy přizvaly kromě olomouckých z Domu dětí a mládeže také hráče z Kojetína. 

V kategorii starších hráli: Kojetín, Tovačov a dva týmy z Olomouce.
Hráli v počtu 4+1 (brankař) a hráli 15 minut. Do mladší kategorie se přihlásili: dva týmy z Olomouce, Kojetín a dva týmy z Tovačova. Hráli v počtu 5+1 po deseti minutách. Družstva hrála v kategorii každý s každým.

Hned po 8 hodině jsme už byli všichni v místní sportovní hale a začali se rozcvičovat a rozehrávat. Po zahájení a seznámení s hracím rozpisem jsme shlédli první zápas domácích týmů. Poté nastoupili starší olomoučtí proti sobě, kde vyhrál tým oranžových. Vzápětí nastoupili mladší olomoučtí hráči proti sobě a zde ukázali svoji převahu modří. Následovala utkání na střídačku mladší a starší kategorie. Ve starší kategorii se olomouckým vedlo více oranžovým než žlutým a v mladší kategorii se dařilo lépe modrým než zeleným. Ale není důležité vyhrát, ale zúčastnit se a získat další zkušenosti, které na našich trénincích jen tak neseženeme. Právě utkání s cizím soupeřem nás může více obohatit a posunout dál v rozvoji našich schopností a dovedností.

Celkem bylo přihlášeno 9 družstev, které utvořilo 75 dětí. V obou kategoriích vyhrály týmy z Kojetína, na druhých místech Tovačov a třetí místa obdržela Olomouc. První tři týmy obdržely ceny a medaile. Nakonec nikdo neodešel s prázdnou a něco získal.

Diváků se sešlo hodně a jsem rád, že chodí rodiče a prarodiče povzbuzovat a fandit. Myslím si, že uspořádat turnaj byl dobrý nápad, že si děti poměřili síly, zahráli si a že aktivně využili nedělní dopoledne. Budeme se těšit na další turnaje a další spolupráci z jiných měst.

Aleš Pátek