parkour

PARKOUR JAM

27.5.2018

Setkání mladých traceurů proběhlo v neděli při krásném slunečném počasí u workoutu DDM Olomouc a v Biketrialovém parku.Cílem organizátorů bylo připravit podmínky pro společný trénink, smysluplné využití volného času dětí a mládeže a informovat je o této disciplíně. 

Naše kroužky Parkouru můžete navštěvovat i během roku!

Parkour je fyzická disciplína a metoda tréninku s účelem překonat překážky v cestě tím, že přizpůsobíme svůj pohyb danému prostředí. Parkour obnáší: důsledný disciplinovaný trénink s důrazem na praktickou sílu, výdrž, rovnováhu, kreativitu, plynulost, kontrolu, přesnost, prostorovou orientaci a rozvoj netradičního vnímání prostoru a objektů.

Setkání se uskutečnilo v prostorách biketrialu a u hřiště na workout. Zájem o tuto disciplínu je stále aktuální. Letos nás bylo o trochu méně než loni, ale i přesto jsme si dobře zatrénovali. Členové kroužku pomáhali začátečníkům a vysvětlovali jim jak skákat. Poradili jim, jak na základní přeskoky, tak jak na složitější flipy. Parkour Jam je o tom, že se člověk učí od ostatních a radí se s ním, jak to udělat.

K závěru jsme rozdělali oheň a tradičně si opekli špekáčky a zhodnotili jsme Parkour Jam. Celkově panovala dobrá atmosféra a myslím si, že jsme si odpoledne pěkně užili. Akce se povedla a budeme se těšit na další setkání, kde si opět společně zaskáčeme.

Aleš Pátek