tabory

CYKLOTÁBOR

Olomouc, 6.–10.8.2018

Příměstský sportovní tábor.

Příměstský tábor byl určen pro děti školního věku se zaměřením na cyklistiku a koloběh. Každý den jsme jezdili na kolech a jeden den jsme si vyzkoušeli jízdu na koloběžkách. V týdnu kdy tábor probíhal, panovalo velké vedro, a proto jsme tábor přizpůsobili počasí. Děti v průběhu tábora navštívily hlavně vodní plochy v blízkém okolí Olomouce. Výlety do okolí vedly výhradně po cyklostezkách nebo málo frekventovaných cestách. Kromě výletů děti absolvovaly také závody na koloběžkách, dozvěděly se informace z dopravní výchovy a také nechyběl kontakt se zvířaty.

První den byl zejména seznamovací. Poznávali se mezi sebou, ale také s dopravní výchovou. Právě na dopravním hřišti, kde jsme jezdili, jsme se naučili, jak se správně odbočuje do leva a jak se dává přednost zprava. Po obědě jsme zaparkovali na plaveckém bazéně a zlepšovali se v plavání.

Druhý den jsme vyrazili na kolech do Bohuňovic na bazén do Centra zdraví, kde jsme strávili dopoledne ve vodě, v páře a na toboganu. Odpoledne jsme pokračovali po cyklo stezce do Štarnova na vyhlášenou zmrzlinu. Ten den jsme i přes velké vedro najezdili nejvíce kilometrů za celý týden.

Třetí den jsme jeli na Loveckou chatu. Projížďka Litovelským Pomoravím nás příjemně ochladila v tak horkých dnech. V programu jsme měli projížďky na koních, prohlídku jízdárny a krmení zvířat. Cestou zpět jsme jeli přes Poděbrady, abychom se ovlažili.

Čtvrtý den jsme se vydali opět na kolech na výlet, ale tentokrát do Bělkovic. Zde jsme využili výborné koupaliště k vodním aktivitám. Výlet byl delší a ve vedru náročný, ale všichni ho dobře zvládli.

Pátý den jsme na koloběžkách vyrazili na jezero Poděbrady. Kde jsme se vykoupali a pojezdili po raftech. Novinkou pro nás bylo půjčení paddle boardů. Dětem se novinka líbila a hodně dětí se na boardu projelo. Cestou měly děti závody na koloběžkách a na závěr jsme u DDM vyhodnotili celý týden a rozdali ceny.

Chtěl bych poděkovat všem, kteří nám pomohli zpestřit program pro děti v rámci tábora.

Podle ohlasů se tábor dětem líbil a myslím si, že se vydařil a smysluplně naplnil dětem jejich volný prázdninový čas.

Aleš Pátek