9rafty

VÍKEND NA RAFTU

Morava, 9.–10.6.2018

Víkend na raftu byla akce věnovaná pro rodiče a děti. Sjezd Moravy na raftech vedl přes Litovelské Pomoraví z Moravičan do Horky nad Moravou. Výška vodní hladiny byla vzhledem k předchozímu suchu nízká.. 

Na víkend se přihlásil dostatek vodáků, abychom zaplnily 4 rafty. Jízda z Moravičan byla příjemná. Trvala 4 hodiny a cestou jsme sjížděli jeden z malých jezů. Nechyběla také tradiční ukázka otáčení raftu u kempu v Litovli. V kempu jsme měli připravené jídlo, postavili stany, zahráli si pár her u ohně a opekli špekáčky.

Další den jsme museli lodě přenést na Malou vodu, jelikož v hlavním korytě Moravy se nesmí jezdit do konce července kvůli hnízdícím ptákům. Zde byl nejtěžší úsek až do Hynkova, kde jsme museli několikrát přenášet rafty buď po souši, nebo přes popadané stromy. Bylo to náročné, ale všichni to zvládli. Za Hynkovem byl opět jeden příjemný sjezd a pak už meandry až do Horky.

Cestu jsme ukončili v Horce, protože odtud už je cesta ještě náročnější, voda neteče a je zde mnoho meandrů. I přesto si účastníci odvezli soustu zážitků a vzpomínek.

Myslím si, že se víkend dětem líbil a budeme se těšit na další akce.

Aleš Pátek