zima_deti

POBYT RODIČŮ S DĚTMI

Cotkytle 10.–16.2.2019

Každoročně pořádáme různé zimní pobyty a jedním z nich je i pobyt pro rodiče s dětmi. Instruktoři se věnují dětem a učí je lyžovat, zatímco rodiče si lyžují sami svým tempem. Na večer je připraven společný program na chatě.

Letos byly vypsány dva termíny a oba byly rychle zaplněny. Zamluvený Hotýlek na mlýně disponuje dobrým zázemím, výborným personálem, pokoji s vlastním sociálním zařízením a společenskou místností.

V den příjezdu jsme odpoledne využili volnou chvíli k bobování a prozkoumávání okolí. V blízkosti chaty bydlí farmář, který má velké louky a kravín, který jsme také navštívili s jeho přítomností.

Od pondělí do pátku jsme lyžovali v areálu Buková hora, který má jak červené, tak modré sjezdovky se čtyřsedačkovou lanovkou a dětským parkem. Na druhé straně hory se nachází areál Čenkovice, kde jsou další tři svahy s kotvou a lanovkou. Dá se libovolně přejíždět mezi svahy.

Středa odpoledne byla určená k odpočinku a využili jsme ji opět k bobování a procházce na čerstvém vzduchu. Děti přes týden najezdily hodně kilometrů a celkově se v lyžování hodně zdokonalily.

Každý večer jsme měli připravené společenské hry, výtvarku nebo jiný program. Ve čtvrtek byl připraven společenský večer ve formě karnevalu, kde jsme si společně zatancovali a pohráli pár her. Všem maskám to moc slušelo.

V pátek dopoledne jsme pro děti připravily závody v lyžařském slalomu. Děti se ukázaly rodičům, kteří povzbuzovali a fandili. Měli jsme 5 mírně pokročilých dětí, které se za týden perfektně naučily lyžovat a dokázaly sjet i velkou sjezdovku.

Týden pro rodiče s dětmi se velmi vydařil a budeme se těšit na další společné akce.

Aleš Pátek