florbal

FLORBALOVÝ TURNAJ

Olomouc, 10.11.2019

V neděli byl zorganizován turnaj pro děti a mládež z kroužků DDM z okolí Olomouce. Cílem bylo zapojit další organizace do sportovní akce, aby si děti aktivně užily dopoledne a zahrály si. 

Přípravy turnaje začaly už před osmou hodinou, chystáním mantinelů a dalších propriet. Družstva se pomalu začala scházet po osmé hodině a v devět hodin odstartoval turnaj ve florbalu. Turnaj se odehrával ve velké hale na Gymnáziu Hejčín. Připravili jsme dvě hrací plochy, abychom mohli odehrát všechny zápasy v rozumném čase. V kategorii přípravky jsme měli 4 družstva, a to z Olomouce, Tovačova, Hranic a Loštic. Hráli na malém hřišti v počtu 3+1 (brankař) a hráli jsme 2× 8 minut.
 
Mladší žáci hráli na velkém hřišti v počtu 4+1 po dobu 2× 8 minut. V mladší kategorii bylo přihlášených 5 družstev – Tovačov, Olomouc, Hranice, Moravská Třebová a Mohelnice. Družstva hrála systémem každý s každým. Turnaj byl určen pro neregistrované hráče, aby si mohli poměřit síly s ostatními florbalisty. Každé družstvo odehrálo 4 zápasy. Celkem bylo tedy přihlášeno 9 družstev, které utvořilo 59 dětí.
 
V přípravce dopadly výsledky následovně: 1. místo Olomouc. 2. místo Tovačov, 3. místo Loštice, 4. místo Hranice.
V mladších žácích 1. místo Mohelnice, 2. místo Tovačov, 3. místo Olomouc, 4. místo Hranice, 5. místo Moravská Třebová.
 
Na sportovní výkony se přišlo podívat poměrně dost rodičů a prarodičů, kteří povzbuzovali a fandili. Myslím si, že turnaj dopadl dobře, že si všichni zahráli a že jsme aktivně využili volný čas dětí. Budeme se těšit na další turnaje a další spolupráci z jiných měst.
 
Aleš Pátek