zima_deti

POBYT RODIČŮ S DĚTMI

Kocanda 1.–7.3.2020

Každoročně pořádáme zimní pobyty a jedním z nich je i pobyt pro rodiče s dětmi. Na tomto pobytu se instruktoři věnují dětem a učí je lyžovat, zatímco rodiče si lyžují sami svým tempem. Večer připraven společný program na chatě.

V rcce 2020 jsme připravili dva termíny a oba se rychle zaplnily. Byli jsme ubytovaní na Kocandě, které bylo blíže k lyžařskému středisku. Penzion byl poměrně velký a prostorný. Ubytování a jídlo bylo vynikající.

Zima byla sice slabší, ale na sjezdovce bylo dost sněhu a lyžovali jsme každý den. Zažili jsme déšť, slunce, vítr, mlhu i sníh.

V úterý pršelo, a tak jsme odpoledne využili k odpočinku a hraní deskových a společenských her. Různorodý program – společenské hry, výtvarku, nebo deskovky jsme si užili každý večer.

Ve čtvrtek jsme kvůli předpovědi měli závody ve slalomu, které obvykle bývají v pátek. Myslím si, že se vydařily. Děti se ukázaly rodičům, kteří povzbuzovali a fandili. Vítězové byli všichni.

V pátek byl připraven společenský večer ve formě karnevalu. Společně jssme si zatancovali a pohráli pár her. Všem maskám to moc slušelo.

Děti přes týden najezdily hodně kilometrů a celkově se v lyžování hodně zdokonalily. I děti, které stály na lyžích poprvé, se dokázaly za těch pět dní naučit lyžovat svým tempem a sjet malou či velkou sjezdovku. Týden pro rodiče s dětmi se velmi vydařil a budeme se těšit na další společné akce.

Aleš Pátek