velikonoce_strom

2021 kraslic 

duben 2021

Letos jsme vyhlásili druhý ročník zdobení olomouckých stromů kraslicemi. Jak to všechno dopadlo, kolik stromků jste nám pomohli vyzdobit a kolik kraslic se sešlo se dozvíte na této stránce. Fotky, které nám posíláte, sem postupně přidáváme.

V loňském roce jste nám pomohli kraslicemi vyzdobit stromky především v našem areálu. Letos jsme vyhlásili zdobení stromků i na dalších místech – zdobili jste stromky u mateřských i základních škol, na sídlištích i v místech, kde bydlíte. 

Na našich pracovištích na 17. listopadu 47, Janského 1 a na Rožňavské 21 jsme napočítali celkem 375 kraslic. 

Sčítání jsme v tomto roce ukončili a na stromcích, které jste vyzdobili, napočítali 3486 kraslic! 
Děkujeme, že jste se aktivně zapojili.

 

Napsali jste nám:

Posíláme za naši MŠ Holečkova 7,,MOZAIKA" náš kraslicemi ozdobený stromeček. Děkujeme za tento nápad, který rodiče a děti velmi zaujal a sesbíralo se celkem 299 kraslic.
Pavla Tománková a kolektiv MŠ Holečkova

Děti a rodiče z naší mateřské školy ozdobili keř před MŠ. Je tam celkem 57 kraslic. Děkujeme a přejeme veselé Velikonoce.
Jana Dokoupilová, MŠ Petřkova Olomouc

Posíláme kraslice malované s láskou.
Lucka, Honzík a Zuzanka Zatloukalovi

Jmenuji se Jakub Urban a chodím na ZŠ Nedvědova 4.A a moje sestřička Anička chodí do MŠ Nedvědova (třída Berušky). Celkem jsme vyfoukli a namalovali 71 kraslic a ozdobili stromek na naší zahradě.
Jakub a Anička Urbanovi

Píši z organizace Spolek Trend vozíčkářů Olomouc, která se s velkým nadšením a kreativitou přidala do Vaší výzvy 2021 kraslic v ulicích města. S uživateli a zaměstnanci se nám podařilo vyfouknout, nazdobit, pokreslit a nalepit 250 kraslic. Pokud budete mít možnost, strom najdete na adrese Lužická 7 Olomouc. Za všechny Vám moc děkuji, že jsme se do Vaší výzvy mohli přidat a podílet se na prolomení rekordu. Doufáme, že se to podaří. Za celou organizaci Vám přeji krásné Velikonoce.
Zuzana Plachá,  Spolek Trend vozíčkářů Olomouc

Zasíláme fotografie k soutěži o nejkrásnější velikonoční strom. Žáci FZŠ Komenia shromáždili společně s vyučujícími 538 kraslic, kterými ozdobili strom v areálu školy na FZŠ Komenium. Do soutěže se zapojili všechny třídy I. i II. stupně a někteří žáci donesli i více jak 10 kraslic. Přejeme vám krásné svátky jara a hodně sil do dalšího období.
Lenka Kučerová, FZŠ Komenium

Zasílám foto vrbičky s 42 vajíčky, které zdobilo 6 dětí ve věku od 3 do 8 let. Vrba je na sídlišti Roosveltova. Přejeme vám co nejvíc kraslic a hezký den.
Kašparová a spol.

Jako MŠ Mozatova 6 jsme se také zapojili do vaší „kraslicové soutěže“. Jelikož nemáme před naší školkou žádný strom, rozhodli jsme se využít nedalekého parku, kde s dětmi pravidelně chodíme na vycházky. Celkový počet kraslic jsem spočítala na 60. 
Klára Vašinová, MŠ Mozartova 6

Zasíláme fotografie našeho nazdobeného stromku. Děkujeme za organizaci a nápad uskutečnit takovouto soutěž. Děti se výtvarně vyřádily a nám prokoukla velikonoční výzdoba naší školy. Celkový počet kraslic je 292. Těšíme se na příští ročník soutěže
Tereza Vlachová, ZŠ Holečkova, Olomouc

Žáci ZŠ Nedvědova, Olomouc se zúčastnili projektu 2021 Kraslic. Celkem je na velikonočním stromě 150 kraslic.
Waclawiková Lenka

ZŠ Zeyerova Olomouc – 26 kraslic
Romana Prnková

Posíláme fotku našeho kraslicového stromku u MŠ Nedvězí. Vajíček tam máme  42. Děkujeme za krásnou akci.
učitelky z MŠ Nedvězí

Zasíláme velikonoční strom, který  ozdobili žáci 5. M třídy ZŠ Rooseveltova 103, Olomouc. Celkem jsme vytvořili 35 kraslic. Děkujeme za krásný nápad, soutěž se dětem moc líbila.
Martina Zentnerová, třídní učitelka

S žáky ze školy ZŠ Hálkova Olomouc jsme se zapojili do Velikonoční výzvy 2021. Nasbírali a pověsili jsme 152 kraslic, které visí na stromě v areálu školy.
Martina Srostlíková, ZŠ Hálkova

Vychovatelky a děti ze školní družiny ZŠ Mozartova 48 Olomouc se s nadšením zapojily do pokusu o rekord nazdobených stromků v Olomouci. Před naší školou vychovatelky nazdobily 4 stromečky s celkovým počtem 400 kraslic. Věříme, že se vám naše výtvory budou líbit a přispějeme tak k dosažení rekordu. Už se těšíme na výsledek.
Jana Mičová, ZŠ Mozartova

Posílám foto našeho „stromečku“ před školou ve Štěpánově. Při vší snaze nedokážu určit přesný počet, takže přibližný je 120 krasliček.
Sylvie Moravcová

Posílám velikonoční strom, který ozdobily děti Základní školy Stupkova. Na strom věsily kraslice děti 1. i 2. stupně a děti zaměstnanců krizové infrastruktury, o které se na naší škole v těchto dnech staráme. Na strom děti zavěsily 120 kraslic. Strom jsme museli pro nepřízeň počasí přemístit do chodby školy. Děkujeme za pěknou akci, již se těšíme na příští ročník.
Jana Procházková, ZŠ Stupkova

S radostí jsme se zúčastnili zdobení velikonočního stromu před naší školkou. Děti a rodiče nám před školku pověsili 35 velikonočních vajíček.
učitelky z MŠ Purkyňova Olomouc

Posílám fotky ozdobeného stromečku u Vinotéky Petry Kobzové na ulici Polská. Na stromečku je 18 kraslic.
Marie Křivánková

Zasíláme foto ze zdobení před naší školou. Stromky jsme ozdobili celkem 102 kraslicemi. 
Lenka Juřenová, ZŠ a MŠ Gorkého 39

Posílám fotku velikonočního stromku s kraslicemi za Dům dětí a mládeže v Kojetíně. Před budovou jsme umístili dva stromky jako jarní dekoraci, jeden jsme vyzdobili sami a druhý nám pomohli vyzdobit ti, co rádi tvoří a byli ochotni udělat radost svou kraslicí ostatním kolemjdoucím. Během týdne se na větvičkách objevilo 13 kraslic. Děkujeme za ně a jsme rádi, že jsme mohli přispět do druhého ročníku této soutěže. 
Petra Otáhalová, DDM Kojetín

Děkujeme za skvělou akci, kterou jste uspořádali. My všichni z MŠ Bieblova 7, Olomouc jsme se velice rádi zapojili. Zasílám fotografii našeho Velikonočního stromu –Velikonoční vrby s 57 velikonočními kraslicemi. Přejeme vám zdraví a další dobré nápady.
Gabriela Dostálová, MŠ Bieblova

Děkujeme za vyhlášení pokusu o olomoucký rekord ve zdobení velikonočních stromků. S dětmi z naší školní družiny jsme se rozhodli využít možnost zapojení do této akce a „distančně“ jsme dokázali nazdobit celkem 266 kraslic. S pomocí pana školníka se je pak všechny podařilo pověsit na lípu před hlavní budovou školy v Nemilanech. Přejeme pohodové prožití jara a těšíme se na nějaké další akce.
Karla Pustějovská, vychovatelka ŠD

Do akce „2021 kraslic“ se zapojila i naše MŠ Barevný svět v Olomouci. Děti pečlivě tvořily a dnes jsme na našem kraslicovém stromě napočítaly 154 kraslic. Všichni s napětím očekáváme výsledek akce. 
Dagmar Pánková Lukasová, MŠ Barevný svět

Zasíláme foto velikonočního stromu MŠ Nemilany. Zavěsili jsme na něj 174 kraslic.
Vlaďka Rohovská