drahanska_vrchovina

TOULKY OLOMOUCKÝM KRAJEM

2.–6.8.2021

Příměstský tábor, během kterého jsme poznávali krásy našeho kraje. 

V pondělí jsme vyjeli do čokoládovny v Troubelicích, kde jsme měli zajímavou přednášku a exkurzi s ochutnávkou čokolády. Po nákupu čokolád v obchůdku jsme pokračovali do Doubravského dvora. Zde je možné si koupit mléčné výrobky a hlavně si projít celý statek. Dětem se na statku líbilo, viděly zemědělskou techniku v procesu a mohly vyzkoušet místní hřiště.

V úterý jsme vyjeli na koloběžkách směrem na Poděbrady. Cestou jsme se zastavili v kempu Krásná Morava, kde jsme si zahráli discgolf a zaskákali na trampolínách. Poté jsme pokračovali dál až na Poděbrady, kde jsme si po obědě hráli hry a dováděli na hřišti. Zpět jsme na koloběžkách projeli kolem železáren a přes parky dojeli k DDM.

Středeční výlet autobusem nás dovezl do Slatinic, odkud jsme vyšlapali na vrchol hory Kosíř. Po krásné vyhlídce do okolí z rozhledny jsme si připravili oběd ve formě opékání špekáčků v místním přístřešku. Poté jsme pokračovali do Hasičského muzea v Čechách pod Kosířem. Prohlídka byla zajímavá a následně jsme odjeli autobusem domů.

Kvůli předpovědi špatného počasí jsme museli čtvrteční program přizpůsobit. Měli jsme domluvenou prohlídku v záchranném zdravotnickém zařízení na heliportu. Ta se uskutečnila a viděli jsme jak sanitky, tak vrtulník. Poté jsme se přesunuli tramvají do Pevnosti Poznání a zde jsme strávili odpoledne plné her, rébusů a úkolů. Nakonec deštivý den dopadl dobře.

Páteční výjezd autobusem jsme naplánovali do Javoříčských jeskyní. Prohlídka jeskyní byla zajímavá a poutavá. Opravdu jsme si prohlídku vychutnali. Poté jsme pokračovali po naučné stezce Špraněk přes Zkamenělý zámek až k parkovišti. Po obědě jsme jeli zpět a ukončili náš příměstský tábor rozdáním drobných odměn a focením.

Myslím si, že se dětem tábor líbil a že byly spokojené. V dalších letech můžeme opět spolupracovat s krajským úřadem a připravit tak další společné akce pro děti a mládež.

Aleš Pátek