parkour

PARKOUR CAMP

1.–5.8.2022

Příměstský tábor byl určen pro děti školního věku se zaměřením na parkour. Parkour je disciplína, ve které se cvičenci snaží o překonání překážek nejen v terénu s co nejmenším vynaložením energie, co nejelegantněji a nejefektivněji. 

Naše kroužky Parkouru můžete navštěvovat i během roku!

Parkour je posledních pět let velkým hitem. Mladí shlíží videa na internetu a podle toho také chtějí skákat, dělat salta a další prvky, jako jejich idol. S trenéry z kroužků jsme se domluvili, že uděláme také příměstský parkour tábor a dalším zájemcům ukážeme, co parkour obnáší. Děti v průběhu tábora navštívily hlavně místa, kde se dá dobře trénovat a skákat. Tato aktivita je ovšem náročná a částečně nebezpečná. Proto jsme vybírali místa, která jsou bezpečná nebo dopomáhali, kde to bylo třeba.

Tento tábor byl jako minulý rok spíše soustředění, protože jsme trénovali minimálně 4 hodiny denně. Myslím si, že to spoustě dětem pomohlo a za těch 5 dní šel u většiny vidět obrovský posun. Příště určitě lépe oddělíme skupiny, protože se nám různě míchaly. Také bychom mohli udělat celodenní výlet do Brna, protože v Olomouci opravdu nejsou pořádná místa na trénování, byla by to pro všechny dobrá zkušenost. V Brně jsou také parkourová hřiště, takže tam by mohli trénovat ti méně pokročilí.

Aleš Pátek