tabory

TÁBOR SPLNĚNÝCH PŘÁNÍ

23.–30.7.2022

Letos byl tábor nesen v duchu, „pokud si to tak děti přejí, tak jim to splníme". Bylo dostatek času na veškeré aktivity, které děti chtěly hrát a také dostatek prostoru pro jejich volný čas, který potřebují pro socializaci s kamarády a své hry. Tábor byl tedy připravován ve spolupráci s dětmi a nikdo nemohl nic namítat, když se většina shodla na tom či onom programu.  

Jednotlivé hry jsme měli předem připravené a záleželo, jaký program nakonec ve volbách vyhraje. Ten jsme pak aplikovali. Děti se dostaly do styku s přírodou, do mimo komfortních zón, do situací, kde musely řešit konflikty, kooperovat s ostatními, orientovat se v prostředí, poznávat zvířata a rostliny a získávat tak zkušenosti do budoucna. Jenom samotné spaní ve stanu bylo pro mnohé velkým zážitkem. Nejlépe hodnocená aktivita byla výlet na bazén v Laškově, pohádková stezka nebo hra Jugger, kde každý hráč má svoji roli, kde cílem je položit míč do určitého území. Navštívili jsme také muzeum lidových řemesel v Konici a největší sbírku sekyrek na světě.

O volných chvílích si mohly děti spolu hrát deskové hry, sportovní hry nebo jen tak trávit čas s kamarády. Pro rozvoj kreativního cítění a jemné motoriky byly vybrány různé výtvarné techniky, kde si děti mohly vyrobit různé předměty, které si pak odvezly domů (náramky, lapač snů, batikované tričko). Naučily se střílet z luku, praku a vzduchovky.

Večerní program byl věnován nočním běhacím hrám, stezce odvahy, hraní písniček u táboráku a zpívání známých táborových písní.

.

.