velikonoce_strom

TISKOVÉ ZPRÁVY

Informace a zprávy o činnosti Domu dětí a mládeže Olomouc, určené zejména pro média.

Na jaře s DDM Olomouc nuda nehrozí

Olomouc, 09.03.2021 • Na letošní jaro připravili pracovníci olomouckého Domu dětí a mládeže několik různorodých akcí a zapojit se může každý. 

Oblečte strom do nového kabátu
U Domu dětí a mládeže si jeden strom, je to habr, obléká háčkovaný kabát. Náš tlouštík má v pase 125 cm a je mu velká zima. Pomozte nám pro něj uháčkovat pěkný svetřík. Každý přidá kousek a strom bude mít veselý kabátek. Vlna na vás čeká v pavilonu zájmových činností DDM za prvními dveřmi, a to každý den od 8 do 15 hodin. Až kousek svetru dokončíte, přiháčkujte jej na strom u DDM – nebojte, poznáte ho na první pohled. Akce pro veřejnost trvá do 31. března 2021.

Originální velikonoční forma
Na stejném místě nabízíme členům keramických kroužků hlínu. Vymodelují si formu na velikonoční pečení. Muffin tak získá originální tvar králíka, kuřete nebo květiny. Svůj výrobek přinesou na stejné místo, v dílně jim ho vypálíme a dáme na předávací místo. Na Velikonoce si upečou dobrotu z vlastní formy.

Kraslicový rekord
Velikonoční olomoucký rekord. Kolik dáme kraslic? Loni jsme ozdobili stromy u DDM (Janského, Rožňavská a 17. listopadu) a sousedské stromky. Letos vyzýváme děti ze škol, školek a sousedy, aby doma vyfoukli vajíčko, ozdobili jej a tajně pověsili na strom - děti před svou školou nebo sousedé před svým domem na ulici. Těšíme se na krásné fotografie. Počty v úterý 7. dubna sečteme. Bude jich 2021 nebo víc? Upozorňuji, že svou krasličku do konce dubna ze stromu odstrojte a odneste domů.

Pohybem ku zdraví
Tělocvik on-line. Svižných 30 minut s trenérem pro děti i dospělé nabízí DDM každou středu od 16 hodin do 16.30. Protáhněte se po dlouhé zimě doma na koberci. Přihlásit do hodiny se můžete na adrese www.ddmolomouc.cz/akce/online-hodina-telocviku.

 Připravených akcí je však ještě více a aktuální informace jsou vždy na www.ddmolomouc.cz/akce

Šárka Marxová Kvochová

keramika@ddmolomouc.cz • 723 525 031 
oddělení  výtvarné výchovy DDM Olomouc

2021 KRASLIC – plakát (kliknutím se otevře v plné velikosti):

plakat_velikonocni_strom

Ilustrační fotografie  (kliknutím na fotku se otevře v plné velikosti):

velikonocni_strom_01 velikonocni_strom_03  velikonocni_strom_05 velikonocni_strom_24 

Pro další informace, fotografie nebo logo DDM Olomouc kdykoliv kontaktujte oddělení vnější komunikace: Radek Ježowicz (propagace@ddmolomouc, 731 444 443).

Dům dětí a mládeže Olomouc je jedním z největších zařízení pro volný čas dětí, mládeže i dospělých v Olomouci. Každý rok umožňuje veřejnosti realizovat své kulturní, technické, sportovní i přírodovědné zájmy ve více než 150 kroužcích, provozuje Informační centrum mládeže a organizuje řadu příležitostných akcí a dětských táborů. DDM Olomouc nabízí „volný čas na přání pro všechny" na třech pracovištích – 17. listopadu 47, Janského 1 a Rožňavská 21.