tabor_noc

TISKOVÉ ZPRÁVY

Informace a zprávy o činnosti Domu dětí a mládeže Olomouc, určené zejména pro média.

Pětina táborů už je obsazena

Olomouc, 15.4.2021Ať si počasí nebo kalendář říká, co chce, letní prázdniny jsou už opravdu blízko – obzvlášť pokud chcete, aby vaše děti část z nich strávily na letním táboře, který bude opravdu dobrý. Dlouholetou tradici, dobré zázemí, zajímavý program i kvalifikované pedagogy na letní tábory nabízí Dům dětí a mládeže Olomouc. Plně obsazeno je nyní 9 z téměř 45 táborů, které jsou letos v nabídce.

„Na tento rok jsme pro veřejnost připravili 45 letních táborů a z toho 13 je pobytových", uvedl Radek Ježowicz z olomouckého DDM. Kromě tradičních táborů se zajímavou celotáborovu hrou (Vikingové, Hvězdná brána, Škola zaklínačů) je v nabídce i několik táborů odborných – taneční, výtvarný, nebo třeba elektrotechnický, na kterém se bude i programovat. Tyto tábory jsou určeny i těm, kteří by se s daným oborem chtěli teprve seznámit. Novinkou letošního roku je tábor Na kolečku, na kole, kde název napovídá, že cyklisté jsou vítání. V prostorách Sluňákova se uskuteční také letní fotodílna.

Tradičně je v nabídce víc táborů příměstských než pobytových. Poznávat Olomouc, ale i jeho okolí můžete na táborech spojených s geocachingem. Pro sportovce jsou volná místa na tanečním nebo badmintonovém soustředění a novinkou jsou tábory na lezecké stěně a soustředění stolního tenisu. Máte-li rádi výtvarku, můžete vyzkoušet „Rukodělný tábor", textilní dílnu, dřevodílnu, nebo vyrazit „Se skicákem po Olomouci". Nejrůznější dobrodružství děti zažijí „Na křídlech draka" a chybět nebude ani modelářský příměstský tábor a multimediální ateliér.

„V loňském roce se táborů DDM Olomouc zúčastnilo víc než 1000 dětí a uvidíme, kolika dětem zpříjemníme jejich prázdniny letos. Tradičně rychle bývá obsazen příměstský tábor v ZOO a pobyt pro rodiče s dětmi, ale nabídka je pořád ještě bohatá. Pokud chce mít člověk jistotu, že se dostane právě na ten svůj vybraný, měl by si místo rezervovat co nejdříve.", doplnil ještě Radek Ježowicz. Přihlášky přijímají všechna pracoviště DDM Olomouc, on line přihlášku lze také podat prostřednictvím internetu na adrese www.ddmolmouc.cz/tabory, kde najdete i fotky z předchozích let.

Radek Ježowicz

propagace@ddmolomouc.cz • 731 444 443  
oddělení  vnější komunikace DDM Olomouc

Ilustrační fotografie  (kliknutím na fotku se otevře v plné velikosti):

tabory_01   tabory_01   tabory_01   tabory_01   tabory_01   tabory_01   tabory_01   tabory_01   tabory_01   tabory_01  

Pro další informace, fotografie nebo logo DDM Olomouc kdykoliv kontaktujte oddělení vnější komunikace: Radek Ježowicz (propagace@ddmolomouc, 731 444 443).

Dům dětí a mládeže Olomouc je jedním z největších zařízení pro volný čas dětí, mládeže i dospělých v Olomouci. Každý rok umožňuje veřejnosti realizovat své kulturní, technické, sportovní i přírodovědné zájmy ve více než 150 kroužcích, provozuje Informační centrum mládeže a organizuje řadu příležitostných akcí a dětských táborů. DDM Olomouc nabízí „volný čas na přání pro všechny" na třech pracovištích – 17. listopadu 47, Janského 1 a Rožňavská 21.