tabor_noc

TISKOVÉ ZPRÁVY

Informace a zprávy o činnosti Domu dětí a mládeže Olomouc, určené zejména pro média.

DDM Olomouc zveřejnil nabídku letních táborů

Olomouc, 8.2.2022Ať si počasí nebo kalendář říká, co chce, letní prázdniny jsou už opravdu blízko – obzvlášť pokud chcete, aby vaše děti část z nich strávily na letním táboře, který bude opravdu dobrý. Dlouholetou tradici, dobré zázemí, zajímavý program i kvalifikované pedagogy na letní tábory nabízí Dům dětí a mládeže Olomouc. Plně obsazeny jsou zatím jen 4 ze 40 připravených táborů.

„Nabídku táborů jsme zveřejnili 1. února a nyní máme více než 500 přihlášených zájemců. Loni s námi bylo 1050 dětí a máme radost z toho, že během týdne se zaplní polovina míst“, uvedl Radek Ježowicz z olomouckého DDM.

Kromě pobytových táborů se zajímavou celotáborovu hrou (Okultní zásahová jednotka, Cesta do neznáma, Tajemství kouzelné skládačky) je v nabídce i několik táborů odborných – taneční, výtvarný, fotografický, rybářský nebo třeba elektrotechnický, na kterém se bude i programovat. Tyto tábory jsou určeny i těm, kteří by se s daným oborem chtěli teprve seznámit. Novinkou letošního roku je tábor s názvem Ke kořenům, který je určen účastníkům od 16 let a dospělým a připraveny jsou rovněž dva tábory pro rodiče s dětmi.

Příměstských táborů je v nabídce DDM Olomouc (už několik let) více než pobytových. Poznávat Olomouc, ale i její okolí můžete na táborech spojených s geocachingem. Pro sportovce jsou volná místa na „Parkour campu“, tanečním nebo badmintonovém soustředění a novinkou jsou tábory na lezecké stěně a soustředění stolního tenisu. Máte-li rádi výtvarku, můžete si vyzkoušet „Umělecká řemesla během staletí“, textilní dílnu, dřevodílnu, nebo vyrazit „Se skicákem po Olomouci“. Do minulosti, ale i do budoucnosti se děti podívají na několika turnusech tábora s názvem „Ztraceni v čase“ a chybět nebude ani modelářský příměstský tábor, počítačové workshopy, Lego robotika a multimediální ateliér.

„Jako první bývá tradičně obsazen příměstský tábor v olomoucké ZOO a ani letos tomu nebylo jinak – po pár hodinách zbyla místa už jen pro náhradníky. Nabídka našich táborů je pořád ještě bohatá, ale kdo si chce vybírat, nesmí otálet“, doplnil ještě Radek Ježowicz. Přihlášky, aktuální informace i fotky z minulých let najdou zájemci na adrese www.ddmolmouc.cz/tabory.

Radek Ježowicz

propagace@ddmolomouc.cz • 731 444 443  
oddělení  vnější komunikace DDM Olomouc

Ilustrační fotografie  (kliknutím na fotku se otevře v plné velikosti):

tabory_01   tabory_01   tabory_01   tabory_01   tabory_01   tabory_01   tabory_01   tabory_01   tabory_01   tabory_01  

Pro další informace, fotografie nebo logo DDM Olomouc kdykoliv kontaktujte oddělení vnější komunikace: Radek Ježowicz (propagace@ddmolomouc, 731 444 443).

Dům dětí a mládeže Olomouc je jedním z největších zařízení pro volný čas dětí, mládeže i dospělých v Olomouci. Každý rok umožňuje veřejnosti realizovat své kulturní, technické, sportovní i přírodovědné zájmy ve více než 150 kroužcích, organizuje řadu příležitostných akcí a dětských táborů, školní soutěže MŠMT a provozuje lyžařskou půjčovnu. DDM Olomouc nabízí „volný čas na přání pro všechny" na třech pracovištích – 17. listopadu 47, Janského 1 a Rožňavská 21.