krouzky

TISKOVÉ ZPRÁVY

Informace a zprávy o činnosti Domu dětí a mládeže Olomouc, určené zejména pro média.

DDM Olomouc zveřejnil nabídku kroužků

20.5.2022 • OlomoucSice se teprve blíží prázdniny, ale Dům dětí a mládeže Olomouc už v těchto dnech zveřejnil nabídku kroužků na příští školní rok. Kdo si chce vybírat, má teď nejlepší příležitost.

„Na příští rok jsme připravili více než 150 různých kroužků, ze kterých si vyberou děti i dospělí. Nabídka se rychle plní, některé kroužky jsou již nyní obsazené, ale pořád je z čeho vybírat – za týden od zveřejnění máme víc než 1000 přihlášek, z čehož máme radost.", řekl Radek Ježowicz z olomouckého DDM.

Kromě tradičních kroužků je i na tento rok připraveno několik novinek. Patří mezi ně Digitální kresba, Jóga pro děti, kroužek D'n'D – hry na hrdiny, nebo nově samostatný kroužek Deskových her.

Již tradičně zabírají největší část nabídky DDM Olomouc sportovní kroužky. Většinou probíhají v tělocvičnách (florbal, stolní tenis, bojová umění, aerobik), ale najdou se mezi nimi i výuka plavání, lyžařské kurzy pro předškoláky, orientační běh, či netradiční sporty.

Zájemci o tanec mohou přijít v každém věku – pro nejmenší je rytmika, mažoretky, roztleskávačky a taneční přípravky, školáci se mohou věnovat street dance, orientálnímu tanci, nebo stepu a v nabídce nechybí ani taneční klub seniorů.

Kromě tradičních výtvarných kroužků nabízí DDM Olomouc i keramiku a točení na hrnčířském kruhu, dřevodílnu nebo kurz tvůrčí fotografie. Své pevné místo v nabídce má už i kombinace tradičních výtvarných postupů s počítačovou grafikou, keramikou a nově i s textilní tvorbou.

Na pracovišti Janského 1 se koná většina technických kroužků – ať už jsou to tradiční modeláři a elektrotechnici, nebo nejrůznější kroužky počítačové. Pro děti je zde Lego klubík a pro starší zase Lego – robotika nebo 3D tisk.

Za zmínku stojí i kroužky přírodovědné – svému koníčku se zde věnují rybáři, v olomoucké ZOO se scházejí členové ZOO klubu, pravidelné schůzky v oddílech „Lidu medvědího potoka" mají i ochránci přírody a v rozáriu jsou úly, o které pečují členové včelařského kroužku.

V nabídce nechybí ani hudební kroužky (kytara, flétna a klávesy) a na své si přijdou i zájemci o vaření, dramaťák, šachy nebo třeba LARP.

Většinu z kroužků najdou zájemci na jednom z 3 pracovišť DDM Olomouc – na 17. listopadu 47, Janského 1, nebo na Rožňavské 21. Nejsnadnější cestou, jak získat podrobné informace o všech kroužcích je navštívit www.ddmolomouc.cz nebo napsat na adresu propagace@ddmolomouc.cz. Přehledy kroužků jsou však k dostání na každém pracovišti a stručné informace mohou zájemci získat i na tel. 585 223 233.

Radek Ježowicz

propagace@ddmolomouc.cz • 731 444 443  
oddělení  vnější komunikace DDM Olomouc

Ilustrační fotografie  (kliknutím na fotku se otevře v plné velikosti):

biketrial_mcr_24   dramatak_2   drevodilna   kytara   parkour   zelene_listecky  

Pro další informace, fotografie nebo logo DDM Olomouc kdykoliv kontaktujte oddělení vnější komunikace: Radek Ježowicz (propagace@ddmolomouc, 731 444 443).

Dům dětí a mládeže Olomouc je jedním z největších zařízení pro volný čas dětí, mládeže i dospělých v Olomouci. Každý rok umožňuje veřejnosti realizovat své kulturní, technické, sportovní i přírodovědné zájmy ve více než 150 kroužcích, provozuje Informační centrum mládeže a organizuje řadu příležitostných akcí a dětských táborů. DDM Olomouc nabízí „volný čas na přání pro všechny" na třech pracovištích – 17. listopadu 47, Janského 1 a Rožňavská 21.