tabor_noc

RAGNAROK – DNY POTÉ

1.–12.7.2021

Skandinávské fjordy jsou zalité září rozkvětu vikingské kultury. Čerstvé ryby, poctivá tesařská práce, svižné meče, blyštivé sekery a bystrá mysl dobrodruha, vedou mladé bojovníky za věčným úsvitem Valhally, místa, kde duše válečníků a štítonošek usednou společně s bohem Ódinem k bujaré hostině. 

Než se tam však dostaneme... Hrm... Je nutno podotknout, že druidi hovoří o těžkých časech, které mají přijít. Nastat prý má temná zima, poslední list stromu podzimního na zem má padnout a Slunce nevyjde pak nikdy více, jelikož bude hřát útroby vlka Fenrira. To má schvátit naši mysl a v dosud poklidném vikingském společenství se z bratrů mají státi nepřátelé, z lásky závist a co bylo pravdou dnes, zítra má býti lží. Ódin je neklidný a spolu s ním i život celého Midgardu – světa lidí. Připravujeme se na nejhorší.

Podaří se nám zvrátit osud našeho světa? Je možné, aby svobodná vůle člověka přepsala velký příběh bohů? Pokud se společně semkneme, jistě nalezneme cestu. Postavte se s námi chaosu čelem – vytvořme štítovou hradbu a krok po kroku kráčejme trpělivě vpřed. Konec světa si na hrdiny nepřijde! Skål!

Pohleďte na dny tak, jak jsem je viděl svýma očima a zažil na vlasní kůži

kronikář GERZAK